Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Sparta Kamp 'Beestenboel op de Boerderie' 2018

Geplaatst 28 jun. 2018 01:43 door Sparta Nijmegen

BEESTENBOEL OP DE BOERDERIE (KAMP 2018) 

Afgelopen weekend waren we weer met een heleboel Sparta leden op SpartaKamp, ditmaal op de boerderij in Otterlo! Het was weer een geweldig kamp met leuke activiteiten. Na het uitzwaaien van de ouders hebben we via een spel de slaapkamerindeling bekend gemaakt. Er waren vier grote slaapzalen met een grote plank waar alle matrassen naast elkaar lagen, hoe knus kan het zijn!!  

Nadat de bedden op waren gemaakt hebben we de Sparta/dieren Quiz gedaan, de gekste vragen werden gesteld over verschillende dieren en we zijn een hoop te weten gekomen over alle Sparta Juffen!! 

Na het ontbijt van de zaterdagochtend hebben we een weilandenspel gespeeld, er waren allerlei spelen in het thema Boerderij, van blind knuffel gooien tot voelen wat er voor een groente in een doos lag.. Na een heerlijk broodje knak zijn we gaan knutselen en hebben ze een sokpop gemaakt. 

Laat in de middag was er tijd om te oefenen voor de bonte avond. Onder tussen werd er door het keuken team hard gewerkt voor de maaltijd. Frietjes, hamburgers en frikadelletjes op de bbq en voor de gezonde trek heel veel rauwkost. 

De bonte avond was weer een succes,  groot en klein mocht weer optreden, van turnen tot dansen en er werden zelfs moppen verteld. Na heerlijk bij de vuurkorf van een marshmallow te hebben gesnoept en vele kampliederen te hebben gezongen, werd het uiteindelijk donker en konden de kinderen het bos in voor de avondspeurtocht. Bij terugkomst wachtte  er nog een glaasje prik en wat chips als beloning en was het bedtijd…  

Op zondagochtend was er een heerlijk eitje bij het ontbijt en daarna was het hard werken om  de slaapkamers weer op orde te brengen en de spullen in de goede tassen te krijgen. Gelukkig hoeven de kids dit niet alleen te doen en zijn er slaapkamer moeders en hulpmoeders die hierbij helpen.  Toen alles weer klaarstond was het tijd voor het laatste spel, ook dit spel was weer helemaal toegespitst op het thema “Boerderij”. 

Ondertussen was het groot feest geworden in de koeienstal, want er was een kalfje geboren… Hij is gedoopt tot Spartacus en het was een mannetje.  De kinderen mochten in hun groepje even van boer Harm komen kijken naar dit kalfje.. Na een heerlijke lunch was het alweer tijd dat de papa’s en mama’s de kinderen kwamen ophalen!! Ze waren allen moe maar voldaan…

Gelukkig was er tussen al die activiteiten door nog genoeg tijd om even de konijnen en bokjes te gaan knuffelen of even rond te neuzen in de koeien stal!!

Dankzij de vele vrijwilligers vanuit het bestuur, Leiding, EC en JC konden we ook dit jaar weer voor een TOPKAMP zorgen

…. Allen bedankt voor de inzet en de gezelligheid. mboJubo  

Comments