Selectie en wedstrijd turnen

Wanneer een lid talent blijkt te hebben in het turnen, kan zij door één van de trainsters geselecteerd worden om door te stromen naar de selectie.

Hier leggen wij meer uit over hoe dat gaat en hoe je kan meedoen aan wedstrijden.

Voor de selectiegroep worden talentvolle leden geselecteerd uit de gymnastiekgroepen. Je mag dan 2 weken in de selectie proef draaien. De trainsters kunnen dan bekijken of  selectie trainingen wel jouw ding is. In overleg gaan we daarna de volgende stap bepalen.


Wanneer je in de selectie zit train je 2 x 2 uur per week, kom je uit voor de vereniging in de 4e of 5e divisie en is het verplicht om mee te doen aan wedstrijden.
Leden van de selectie moeten gemotiveerd zijn en veel plezier hebben in het turnen. Daarnaast is het trainen van de wedstrijdelementen en oefenstof een belangrijk onderdeel om zo
goed mogelijk op de wedstrijden te verschijnen.  De oefeningen richten zich op sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer.

Het zijn echter geen topsporttrainingen en het plezier blijft altijd voorop staan.

Wedstrijden 5e divisie:

-      bestaat uit 2 voorrondes in het rayon

-      eventueel behaalde finale in de regio

-      clubkampioenschappen

Wedstrijden 4e divisie:

-      bestaat uit 3 voorrondes in het rayon

-      eventueel behaalde finale in de regio

-      eventueel behaalde finale district

De selectie van Sparta bestaat uit 2 groepen en wel de verplichte oefenstof [tot met jeugd 1] en de keuze oefenstof [vanaf jeugd 2].

 

SELECTRIETRAININGEN

-      2 uur op woensdag van 17.00-19.00 uur in Sportcentrum Sportqube, hoek Rosa Limastraat/Neerbosscheweg in Nijmegen

en

 

-      2 uur op donderdag van 17.00-19.00 uur voor selectie verplicht en van 18.00-20.00 voor selectie keuze in Sportcentrum Laco, Veldsingel 29 in Malden

 

Bovenstaande trainingen worden gegeven door Kayla, Elly, Judith, Vienna en Laura

Comments