Sparta Nijmegen

Sluit je aan bij onze turnfamilie!

Recreanten

De meeste leden van Sparta zijn recreant. Recreanten turnen met veel plezier een of meerdere uren per week. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan verschillende elementen uit het turnen. Als recreant leer je alle toestellen te gebruiken, zoals de balk en de brug. Ook leer je verschillende sprongen en oefeningen op de vloer. Bij Sparta leer je turnen, maar het plezier staat altijd voorop.

Eens per jaar krijgen onze recreanten de kans om te schitteren tijdens het Diplomaturnen. Onder het toeziend oog van een officiële jury kunnen zij laten zien wat ze hebben geleerd. Aan het eind krijgt elke turn(st)er een diploma en is er een prijsuitreiking. De turn(st)ers met de hoogste scores mogen het erepodium beklimmen en een medaille in ontvangst nemen.

Tijdens de lessen mag je zelf kiezen welke kleding je draagt, gewone sportkleding of kleding van de club. Tijdens het Diplomaturnen is het Sparta turnpakje of een rood Sparta t-shirt met een zwart broekje verplicht. Kijk voor meer informatie over onze clubkleding onder het kopje ‘kleding’.